De Mooiste Gietvloeren

Voor mensen die voor een eigentijds en eigenzinnig interieur kiezen biedt Vepox de trendy polyurethaan gietvloeren op de particuliere markt.
Dit is een in elke Ralkleur leverbaar vloersysteem en kan in alle ruimten van het huis worden toegepast, van woon- tot slaapkamer, van keuken tot hal, zelfs in de garage.

Naast de vele neutrale, maar ook sprankelende, expressieve kleuren waarin de vloer leverbaar is, zijn vaak de praktische kanten van dit vloersysteem doorslaggevend. De Vepox gietvloeren zijn volledig naadloos en strak, uiterst slijtvast, vloeistofdicht en zeer eenvoudig in onderhoud.

Een vereiste voor het toepassen van de gietvloer is dat de ondervloer vormvast, zeer vlak, glad en droog wordt opgeleverd. Alvorens de decoratieve Vepox Gietvloeren aan te brengen, wordt voor optimale hechting een primerlaag op de betonnen ondervloer toegepast. Vervolgens wordt de vloer als vloeibaar mengsel handmatig over de primerlaag uitgesmeerd. De vloer is na één dag drogen weer beloopbaar en na twee dagen belastbaar. De totale dikte van de vloer bedraagt ± 2 mm.

De toplaag van de Vepox gietvloeren kan desgewenst worden ingestrooid met gekleurde flakes of zilverglitter. Dit maakt de vloer stroever en geeft een aparte en vrolijke uitstraling. Het instrooien geschiedt handmatig dus elke vloer is werkelijk uniek te noemen. Tijdens de applicatie vloeien mengsels van diverse kleuren in en tegen elkaar aan. Hierdoor is het mogelijk om diverse figuraties in de vloerafwerking op te nemen.

De in alle Ralkleuren leverbare gietvloeren zijn standaard in een glanzende uitvoering te verkrijgen, maar kunnen ook voorzien worden van een matteringslaag. Dit geeft de vloer een mattere uitstraling en is daardoor ook krasbestendiger. Bij ingestrooide Vepox Gietvloeren is het overigens noodzakelijk een matteringstoplaag aan te brengen om snelle slijtage van het ingestrooide materiaal te voorkomen.