Vepox realiseert de mooiste coatingvloeren

Een coatingvloer ligt dikwijls in ruimtes met een lichte mechanische belasting zoals technische ruimtes, opslagruimtes, magazijnen, (parkeer)garages en fabriekshallen. De coatingvloer is nagenoeg in alle RAL-kleuren te verkrijgen. De ondervloer moet echter wel aan een aantal strikte eisen voldoen.

Een Coatingvloer is een 1 of 2 componenten bestaand uit epoxy, polyurethaan of acrylaat. Sommige zijn water afdunbaar en sommige zijn 100% stofvast éénmaal gemengd dan wordt doormiddel van rollen de coating gelijk verdeeld.

Bij bepaalde coatings is het noodzakelijk een primer aan te brengen. De coatings zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Het aantal lagen en de dikte wat zal worden aangebracht is afhankelijk van de gebruikstoepassing. Veelal voordat de coating wordt aangebracht moet er een mechanische voorbewerking plaats te vinden, zoals schuren, slijpen of stralen.

De totale dikte van een vloercoating systeem is ca. 0,1 – 1 mm. De epoxy en polyurethaan coatings zijn naadloos, oplosmiddelvrij, reukloos, slijtvast, goed chemicaliënbestendig en goed reinigbaar