Vepox realiseert de mooiste coatingvloeren

Een coatingvloer wordt vaak geïnstalleerd in ruimtes met een lichte mechanische belasting, zoals technische ruimtes, opslagruimtes, magazijnen, (parkeer)garages en fabriekshallen. Deze type vloer is verkrijgbaar in bijna alle RAL-kleuren en kan worden aangepast aan diverse interieurontwerpen. Het is echter belangrijk dat de ondervloer aan specifieke eisen voldoet om de coating correct aan te brengen en duurzaamheid te garanderen.

Een coatingvloer bestaat uit 1 of 2 componenten, waarbij epoxy, polyurethaan of acrylaat als basis kunnen dienen. Sommige van deze componenten zijn waterafwasbaar, terwijl andere volledig stofvrij zijn. Nadat de componenten gemengd zijn, wordt de coating gelijkmatig verdeeld over het oppervlak door middel van rollen.

Bij bepaalde coatingtypes is het noodzakelijk om eerst een primer aan te brengen om de hechting te verbeteren. Deze coatings zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Het aantal lagen en de aanbrengdikte zijn afhankelijk van het beoogde gebruik. Vaak is een mechanische voorbereiding van de ondergrond nodig voordat de coating wordt aangebracht, zoals schuren, slijpen of stralen, om een goede hechting te garanderen.

De totale dikte van een vloercoating systeem varieert meestal tussen 0,1 en 1 mm. Zowel epoxy als polyurethaan coatings zijn naadloos, oplosmiddelvrij, geurloos, bestand tegen slijtage, chemische stoffen en gemakkelijk schoon te maken. Deze eigenschappen maken ze geschikt voor diverse toepassingen waar duurzaamheid en onderhoudsgemak essentieel zijn.

Als u op zoek bent naar hoogwaardige vloercoatings die voldoen aan uw specifieke behoeften en eisen, kunt u rekenen op ons uitgebreide assortiment van coatings in verschillende kleuren en samenstellingen. Onze deskundige team staat klaar om u te adviseren over de beste coatingoplossingen voor uw project. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.